Qüestió de tacte

Recordes el primer dia que vas tenir a les mans el teu portàtil o tablet? Ai, mare meva, quina por que caigués. O ja no caure, tan sols el simple fet de deixar-lo damunt la taula amb una mica massa d’ímpetu. «Li haurà afectat el tancar-lo tan ràpid?» «Em netejaré sempre les mans abans de tocar-lo». «Demanaré a tothom que l’usi que el tracti bé (i vigilaré que així ho facin)».

I ara? El tractes igual? Segurament ja l’agafes amb una despreocupació absoluta. Fins i tot l’has utilitzat moltes vegades mentre menjaves. Ja fa un temps que el tens i… el respecte inicial, siguem sincers, ja quasi no hi és.

Anem més enrere. Recordes els primers dies de curs a l’escola? Feia un cert respecte obrir els llibres nous, no volies que es quedés la portada massa oberta. Les gomes d’esborrar feia pena embrutar-les i se les tractava amb un carinyo… que sovint només era passatger.

I com estaven els llibres al juny? Encara que fossis cuidadosa, de les arrugues i desmanecs no se’n salvava cap. Segurament algun dibuix coronava alguna pàgina, i ja ni tan sols te n’adonaves de que la portada ja no quedava recta al tancar el llibre. La goma d’esborrar? Fa temps que va caure al terra de la classe i mai vas aconseguir trobar-la.

Tornem endavant i et pregunto: recordes el dia en que et vas comprar el mòbil? Un element nou que sostindries moltes vegades en unes mans encara no acostumades a ell i, per tant, unes mans que el tractaven amb la major cura que podien. Confessa, potser fins i tot vas tardar alguns dies abans d’enretirar el plàstic protector de la pantalla, per a que ni una mota de pols gosés tocar allò tan preciat per tu.

I ara? Fins i tot jugues a fer-lo rodolar damunt la taula. O a llençar-lo a l’aire i agafar-lo, amb el perill que això comporta. I cada vegada més la gent es canvia el mòbil cada dos per tres…

Potser et preguntaràs: tot això a què ve?

No tracteu a les persones com als objectes, si us plau.

Un pensamiento en “Qüestió de tacte

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s